torstai 13. marraskuuta 2014

Ihan pilvessä sanapilvistä!

Lähde: Answergarden.ch
Olen tutustunut uuteen pilvipalveluun ja haluan jakaa sen helppouden sinulle lukijamme! Kyseessä on Answergarden, ilmainen pilvipalvelu, jolla saan opiskelijoiden tai koulutettavien ajatuksia näkyville mukavaksi sanapilveksi. Mikäs tässä nyt sitten on niin ihmeellistä? No se helppous ja vielä se, että saan nopeasti vetäjänä tai opettajana tietoa kurssilaisteni ajattelusta. Vieläpä siten, että ne sanat, jotka pilvessä näkyvät isoimmalla, ovat niitä, jotka on kirjoitettu useimmin.


Pedagoginen lisäarvo?

Noh, jos esim kysyn opiskelijoilta answergardenin avulla, mikä käsite etiikan termeistä jäi heille vielä epäselvimmäksi, näen saman tien pilvestä, mikä on tuottanut eniten haastetta ja pääsen vielä porautumaan opiskelijoiden kanssa asiaan. Ei papereiden keruuta, kaikki vastaa ja oppimistulokset ovat parempia.

Tai kouluttajan työkalu kurssin alkaessa: Mitä odotat kurssilta? Ei enää fläppitauluja ja tusseja ja tihrustamista flappitaululle.


Sallan vinkit:
- Tee linkki helposti ja nopeasti Answergardenissa
- Jaa seinäsi linkki opiskelijoille joko kurssisi alustalla tai some -ryhmässänne tai yksinkertaisesti tykin näytöltä vaikka powerpointilla
- Tee pilvellesi aidosti kysymystä kuvaava otsikko
- ohjeista yhteen sanaan ja vaikka vielä perusmuotoon sanasta
- lyhennä koodi tarvittaessa bit.lyssa tai tee siitä QR koodi

Jos kiinnostuit, kurkkaa lyhyt opetusvideoni sanapilven teosta ja voit kokeilla oman pilven vääntämistä.Palvelun plussia:
+ ilmainen
+ täysin pilvessä: ei latauksia open tai opiskelijoiden laitteille
+ ei rekisteröitymistä (aivan, jeeeeee!)
+ helppokäyttöisyys
+ sanapilven voi säätää itse tunnin, päivän tai viikon voimassa olevaksi

Kokeilemaan vaikka kokoustenkin alussa! 

Aiotkos kokeilla? Kerro miten meni!

2 kommenttia: