maanantai 16. maaliskuuta 2015

Tee työtäs leikkien


”Me halutaan leikkiä” ”Me halutaan pelata jotain” ”Me halutaan askarrella” ovat suosituimpia vastauksia kun kysyn lapsiltani mitä he haluaisivat tehdä.

Joskus itsekin toivon, että voisin käyttää enemmän aikaa leikkien ja käsillä puuhastellen. Kivassa leikissä suupielet kääntyvät hymyyn ja virkkuukoukun varressa mieli lepää hypellen iloisesti asiasta toiseen. Lopputuloksena saattaa olla (ja useimmiten onkin) kädentuotoksen sijaan esimerkiksi uusi opetukseen ja oppimiseen liittyvä idea.

Sen lisäksi että leikkiminen, yhdessä pelaaminen ja askartelu ovat lapsille ja aikuisille mieluisia, ne myös kehittävät luovuutta, vuorovaikutustaitoja  ja ajattelua – siis keskeisiä tulevaisuuden taitoja. Ja leikkimällä asiassällöt painuvat hyvin mieleen kun positiiviset tunteet edistävät muistijälkien syntymistä.

Näin pääsiäisen alla olemme koonneet muutamia pääsiäiseen liittyviä leikkisiä ideoita nettisivuillemme. Käy kurkkaamassa miten voisit esimerkiksi askarrella oman pääsiäsikonikortin, pääsiäisen tapahtumilla koristetun rairuohopurkin tai saada esimakua syksyllä julkaistavasta Ristin tie -oppimispelistä!
Ja vielä ihan lopuksi vinkkinä kotiin, meidän perheen suosituin pääsiäisleikki, jonka opin eräältä ortodoksiystävältäni. Leikin nimi on taistelevat kananmunat ja se menee näin:

Jokainen ottaa yhden keitetyn kananmunan. Käänny vieruskaverisi puoleen, nostakaa kananmunat valmiusasentoon. Pelin johtaja sanoo yksi, kaksi, kolme, nyt! Jolloin taisteluparit lyövät kananmunansa yhteen. Se, kumman kananmuna säilyy ehjänä, voittaa erän. Paritaisteluja jatketaan niin kauan että lopulta vain yksi kananmuna on ehjänä. Voittaja saa aplodit ja sen jälkeen taistelleet kananmunat nautitaan asianmukaisella kunnioituksella. 

Iloa ja leikkimieltä pääsiäiseen toivottaa

Essi
Uskonnonpedagoginen kouluttaja      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti